De nieuwe websites en beveiligde ruimtes voor gebruikers zijn online

Mocht u het nog niet gemerkt hebben, onze gloednieuwe websites en beveiligde ruimtes voor gebruikers kwamen op 6 januari online. U kan ze terugvinden via de gebruikelijke link: https://dienstencheques.vlaanderen.be/

In haar overheidsopdracht zette de Vlaamse Overheid sterk in op een verbetering van de gebruiksvriendelijkheid, een alignering met de visuele standaarden van de overheid én een modernisering van zowel de websites als de beveiligde ruimte. Daarnaast was de integratie met het identity management platform van Vlaanderen een belangrijke doelstelling.

In principe zijn de uitdagingen rond het terugvinden van logins en paswoorden van de baan voor gebruikers die werken met eID of met itsme. We nodigen u uit om ook uw klanten er gebruik van te laten maken.

De websites en de beveiligde ruimtes zijn volledig responsief, wat betekent dat ze vanop gelijk welk toestel, of het nu gaat over een computer, een smartphone of een tablet, kunnen geraadpleegd worden. Ze werden ook geoptimaliseerd voor personen met beperkingen, zodat deze gebruikers ook optimaal geïnformeerd kunnen worden én volledig gebruik kunnen maken van onze dienstverlening rond de dienstencheques.

Tenslotte werden ook de iOS en de Android applicaties van de grond af herontwikkeld. In principe kan een gebruiker alle handelingen via de applicatie uitvoeren. U kan de applicaties ontdekken op de stores van Apple en Android.